Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Εντολή για εντατικούς φορολογικούς ελέγχους

Σε εντατικούς φορολογικούς ελέγχους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις εντολές που έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, στη διάρκεια σύσκεψης που είχε με τους προϊσταμένους των 27 μεγαλύτερων εφοριών της χώρας.

Οι έλεγχοι θα αφορούν στην αγορά, το φόρο εισοδήματος, το ΦΠΑ αλλά και τις δηλώσεις Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας όπου διαπιστώθηκε από διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ότι 14.000 μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, με ακίνητη περιουσία έκαστος πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, δεν είχαν υποβάλει σχετική δήλωση ΦΜΑΠ για το έτος 2007.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εντολές που δόθηκαν στους διευθυντές των εφοριών μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν δηλώσει και τα τελευταία εκκαθαριστικά για την περαίωση προκειμένου να ξεκινήσουν αμέσως μετά οι έλεγχοι για τις επιχειρήσεις που δεν υπήχθησαν στη ρύθμιση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια επικινδυνότητας φορολογικών παραβάσεων.

Παράλληλα, ξεκινούν έλεγχοι για τις επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν ΦΠΑ τον Νοέμβριο και τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας. Μέχρι τις 27 Ιανουαρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει στις εφορίες συγκεκριμένα στοιχεία από διασταυρώσεις της που θα αφορούν σε κατηγορίες φορολογουμένων και επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει ανακριβή στοιχεία στις φορολογικές τους δηλώσεις ώστε να ξεκινήσουν έλεγχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...