Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Έτοιμη για συμβιβασμό η Siemens

Η Siemens Hellas βρίσκεται «σε συχνές επαφές με τις ελληνικές αρχές και ελπίζει σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό » δηλώνει στέλεχος της εταιρείας στους Financial Times.

« Στη διαδικασία του ήπιου εξωδικαστικού συμβιβασμού φέρεται να στρέφεται η Siemens Hellas με την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times, που επικαλείται ανώνυμες πηγές προσκείμενες στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου.

Η εφημερίδα στο δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Siemens», αναφέρει την επιστολή του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη στον διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Hellas, Παναγιώτη Ξυνή, με την οποία του ζητά να παρασχεθούν όλα τα στοιχεία για την διευκόλυνση των ερευνών και τη ροή «μαύρου» χρήματος από τα ταμεία της γερμανικής εταιρείας
Επικαλούμενη δε δηλώσεις μέλους του εκτελεστικού διοικητικού συμβουλίου της Siemens, αναφέρει ότι ο όμιλος βρίσκεται «σε συχνές επαφές με τις ελληνικές αρχές και πως ελπίζει σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό της υπόθεσης.
« Τους είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι για έναν εποικοδομητικό διάλογο» δήλωσε το στέλεχος της Siemens στους FT, συμπληρώνοντας ότι η Siemens τοποθέτησε 150 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρονιά στην ελληνική θυγατρική της, τον προηγούμενο χρόνο, «παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σταματήσει να πληρώνει τους χρεωστικούς λογαριασμούς προς την εταιρεία. Η Siemens «έχει δώσει στην ελληνική επιτροπή που ερευνά τον ρόλο των πολιτικών και των κρατικών αξιωματούχων, αρκετά στοιχεία από τα αποτελέσματα της δικής της εσωτερικής έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς».
«Θέλουμε να κάνουμε και άλλες δραστηριότητες και να επενδύσουμε στην Ελλάδα» συμπλήρωσε το στέλεχος στους Financial Times, που χαρακτηρίζει « παράλογη την εκτίμηση της ζημιάς του ελληνικού Δημοσίου στα 2 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας πως τα έσοδα από την Ελλάδα κατά τις τελευταίες δεκαετίες ήταν πολύ χαμηλότερα».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...