Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ AS ΚΑΙ ΚΟΥ ΚΟΥ

Εν αναμονή της απόφασης για την υπαγωγή της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας Κου Κου στην προστασία του άρθρου 99, οι σχέσεις της με την προμηθεύτρια εταιρεία AS Company βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή. Σε πρόσφατες δηλώσεις, εκπρόσωπος της AS διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν την εταιρεία, η οποία διατηρεί κατά της Κού Κου απαίτηση ύψους 1,35 εκατ. ευρώ, να βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της, ανοίγοντας τον «ασκό του Αιόλου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η AS είναι η μοναδική εταιρεία που κατά την πρόσφατη εκδίκαση της αίτησης για την υπαγωγή στο άρθρο 99, εξέφρασε αντιθέσεις επικαλούμενη διακύβευση των συμφερόντων της, αν και υπήρξαν 90 συμφωνίες προμηθευτών και τριών τραπεζών που έδωσαν το «πράσινο φως» για τη μείωση των απαιτήσεων.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Κού Κου δηλώνει αδυναμία κατανόησης της ανακοίνωσης της AS, η οποία κάνει λόγο για προσέγγισητης AS από την Κού Κου με σκοπό τη συμμετοχή της πρώτης στο μετοχικό κεφάλαιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Κού Κου, η AS κατά το παρελθόν είχε ζητήσει 3 φορές να μπει στο μετοχικό σχήμα της πρώτης. Η απόφαση του Πρωτοδικείου αναμένεται στις αρχές Φλεβάρη, ενώ η Κού Κου έχει αναθέσει την εκπόνηση business plan στην Deloitte, με κύριο χαρακτηριστικό την επιμήκυνση των υποχρεώσεων, ενώ δεν αποκλείεται και το κλείσιμο ζημιογόνων καταστημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί η εξυγίανση της εταιρείας. Διαψεύδεται ωστόσο το ενδεχόμενο οριστικού λουκέτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...