Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Καταπολεμώντας την ανεργία – νέα προγράμματα για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

 Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Β. Κεγκέρογλου, προέβη στην παρακάτω δήλωση με αφορμή την έναρξη υλοποίησης τριών νέων και σημαντικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης στις μικρές επιχειρήσεις.

«Στα πλαίσια των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και των 17 προγραμμάτων για την ανάσχεση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τους κοινωνικούς εταίρους τον Οκτώβριο του 2010, το Υπουργείο Εργασίας προσφέρει σημαντική βοήθεια προς τις μικρές επιχειρήσεις για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις διαρκώς διαφοροποιούμενες συνθήκες στα πλαίσια της κρίσης που βιώνει ο τόπος.

Η «Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.», φορέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προκηρύσσει τρία νέα προγράμματα για τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις που απασχολούν 1-49 άτομα, συνολικού προϋπολογισμού 80.000.000 €. Τα έργα αφορούν δράσεις για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω της εκπόνησης και εφαρμογής «Κλαδικών Σχεδίων Διαρθρωτικής Προσαρμογής Επιχειρήσεων σε επίπεδο Νομού», με στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ανταπόκριση των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η οικονομική κρίση».

Να σημειωθεί ότι τα προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους, υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και εντάσσονται στον Θεματικό Άξονα Προτεραιότητας 2 «Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρήσεων», Κατηγορία Παρεμβάσεων 2, Δράση 1.

Πιο συγκεκριμένα, με την Πρόσκληση Α’ καλούνται από το Δικαιούχο ΕΚΑΕ οι Κλαδικοί Συλλογικοί Φορείς να συντάξουν και να υποβάλλουν Κλαδικά Σχέδια Διαρθρωτικής Προσαρμογής σε επίπεδο Νομού, τα οποία θα εξειδικεύονται σε προτάσεις για τις Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις (1-49 ατόμων), που θα εκδηλώσουν ταυτόχρονα ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην πρόσκληση Β’.

Στην Πρόσκληση Β’ (ΦΕΚ 1658/18-10-2010) καλούνται από τον ΕΦΔ-ΕΚΑΕ οι Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις μέλη των Κλαδικών Φορέων, που θα συμμετέχουν στην Πρόκληση Α’, να υποβάλλουν φάκελο υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τον Κλαδικό Φορέα και στο πλαίσιο του Κλαδικού Σχεδίου Διαρθρωτικής Προσαρμογής που έχει ετοιμάσει ο Κλαδικός Φορέας.

Οι επιχειρήσεις με προσωπικό 1-19 άτομα συμμετέχουν υποχρεωτικά μέσω του Κλαδικού τους Φορέα, ενώ οι επιχειρήσεις με προσωπικό 20-49 άτομα θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής, είτε μέσω του Κλαδικού τους Φορέα, είτε αυτοτελώς με την Πρόσκληση Γ’.

Στην Πρόσκληση Γ’ (ΦΕΚ 1659/18-10-2010) θα κληθούν από τον ΕΦΔ-ΕΚΑΕ οι Επιχειρήσεις 20-49 ατόμων, που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο Σχέδιο Διαρθρωτικής Προσαρμογής του Κλαδικού τους Φορέα (Πρόσκληση Β’) και επιθυμούν να υποβάλλουν αυτοτελώς Σχέδιο Διαρθρωτικής Προσαρμογής.

Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα ως άνω έργα ξεκινά από τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα προγράμματα παρέχονται στην ιστοσελίδα της «Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.» www.ep-katartisi.gr, καθώς και στο τηλέφωνο 210 6245350 (5 γραμμές) από 10.00-15.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...