Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλα πρόστιμα σε 46 επιχειρήσεις μετά από καταγγελίες καταναλωτών

Μεγάλα πρόστιμα επιβλήθηκαν σε  46 επιχειρήσεις μετά από καταγγελίες καταναλωτών .

Το Mediacopy και το All is Business δημοσιεύουν ΟΛΑ τα ονόματα των επιχειρήσεων που καταδικάστηκαν στην επιβολή προστίμου.

"Πρωταθλήτριες" είναι οι επιχειρήσεις αδυνατίσματος και τα ινστιτούτα αισθητικής BODYLINE, NEW DAY, ΠΡΙΝΟΥ, DNA, EVEXIA, κ.α.

Τις νεότερες αποφάσεις επιβολής προστίμου που επιβλήθηκαν εντός του 2010 για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Ειδικότερα, με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, Δημήτρη Σπυράκου, και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή, επιβλήθηκαν σε 46 επιχειρήσεις, μετά από τη διερεύνηση καταγγελιών και αυτεπάγγελτους ελέγχους, πρόστιμα συνολικού ύψους 381.300 ευρώ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 13 α του ν. 2251/1994 για την «προστασία των καταναλωτών».

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου:
«Με τα νεότερα πρόστιμα που ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, οι πράξεις επιβολής προστίμων ανήλθαν για το έτος 2010 σε 167, ενώ ουδέποτε στο παρελθόν είχαν ξεπεράσει σε ετήσια βάση διψήφιο αριθμό. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή οργανώνει και αναπτύσσει δυναμικά και για το νέο έτος μηχανισμούς και προγράμματα ελέγχου με σκοπό την αντιμετώπιση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, παραβάσεων της νομοθεσίας για ασφαλή προϊόντα και την αντιμετώπιση πρακτικών οικονομικής εκμετάλλευσης των καταναλωτών».

Αναλυτικά τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις. Πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...