Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Σταϊκούρας: «Στο 1,5 δισ. ευρώ οι πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών»

Στο 1,5 δισ ευρώ έφτασαν οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών στο τέλος Μαρτίου, σε σύνολο 8 δισ ευρώ που εκκρεμούν, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι καθυστερήσεις συνεχίζονται, αν και έχουν περιοριστεί σημαντικά σε σύγκριση με τους πρώτους μήνες, που ξεκίνησαν οι πληρωμές, δηλαδή το Δεκέμβριο του 2012.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει εγκρίνει αιτήματα χρηματοδοτήσεων 3,2 δισ ευρώ , αλλά οι πληρωμές έχουν "σκαλώσει" στους αρμόδιους φορείς, με αποτέλεσμα να βρίσκονται ακόμη στο 1,5 δισ ευρώ.

Παρόλα αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι υπάρχει επιτάχυνση του ρυθμού, αφού μόνο το Μάρτιο πληρώθηκαν 790 εκατ. ευρώ , έναντι 730 εκατ. ευρώ το τρίμηνο Δεκεμβρίου -Φεβρουαρίου.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε επίσης ότι :

1. Οι επιστροφές φόρων εχουν σχεδόν στο σύνολό τους πληρωθεί.

2. Επίσης, έχουν πληρωθεί 6.624 ληξιπρόθεσμα εφάπαξ του δημοσίου, επιπλέον των 1100 περίπου της ΔΕΗ.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι υπήρξαν προβλήματα, κυρίως δυσλειτουργίες στον τομέα της υγείας και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών έκανε "μπάι-πας" στον προβληματικό ΕΟΠΥΥ και πληρώνει πλέον κατ ευθείαν τα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...