Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Stop στη χρηματοδότηση εταιρειών που έχουν ανασφάλιστους εργαζόμενους από την Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς παύει να χρηματοδοτεί επιχειρήσεις που έχουν ανασφάλιστους και αδήλωτους εργαζόμενους, σύμφωνα με ψήφισμα της γενικής συνέλευσης έπειτα από πρόταση του Μιχάλη Σάλλα. Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς έκανε την συγκεκριμένη εισήγηση θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η Τράπεζα θα επιβραβεύει τις επιχειρήσεις εκείνες που σέβονται τους εργαζόμενους και το κοινωνικό σύνολο και θα διακόπτει τη χρημοτοδότηση σε όσες εταιρείες επιχειρούν να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη και να αυξήσουν τα κέρδη τους χρησιμοποιώντας ανασφάλιστο ή αδήλωτο προσωπικό.

«Ναι» στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Σε έγκριση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 7,335 δισ ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε η γενική συνέλευση των μετόχων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Μιχάλη Σάλλα το 10% των ιδιωτικών κεφαλαίων που απαιτούνται προκειμένου η τράπεζα να παραμείνει ιδιωτική έχει υπερκαλυφθεί, καθώς έχει συγκεντρώσει 570 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να καλυφθούν και τα υπόλοιπα, μέχρι τα 733 εκατ. ευρώ, ώστε να μην εκδοθούν μετατρέψιμες ομολογίες CoCos.

«Αίσθησή μου είναι ότι θα καλυφθεί το σύνολο του ποσού, θα πετύχουμε και αυτόν τον στόχο», τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου Μιχάλης Σάλλας και επισήμανε ότι η επίτευξη της θετικής καθαρής θέσης, κατόπιν των κινήσεων στις οποίες προέβη η Τράπεζα Πειραιώς, ωφελούν το ελληνικό δημόσιο (το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) κατά 3 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα η τράπεζα διαθέτει καθαρή θέση 800 εκατ. ευρώ.

«Οι μέτοχοι αγοράζουν με θετική αξία και το όφελος όλων είναι τεράστιο», σημείωσε ο κ. Σάλλας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοίνωσε η Millenium BCP ότι θα στηρίξει με 400 εκατ. ευρώ την αύξηση της Πειραιώς στο πλαίσιο της συμφωνίας απορρόφησης της Millenium Bank απ' την δεύτερη. Άλλα 170 εκατ. ευρώ θα τοποθετήσει η Societe Generale στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη Geniki Bank.

Η γενική συνέλευση σήμερα ενέκρινε και το reverse split της μετοχής στο πλαίσιο της δρομολογημένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Η σχέση ανταλλαγής ακόμα δεν φαίνεται να έχει αποφασιστεί, ωστόσο πιθανότατα αυτή να είναι 10 προς 1 ή 15 προς 1.

Ο κ. Σάλας ανέφερε ότι στις 20 Μαϊου αναμένεται η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Ενημερωτικού Δελτίου και χρειάζονται δυο εβδομάδες για τη διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων συμμετοχής. Επομένως, η αύξηση πιθανότατα θα υπερβεί χρονικά το τέλος Μαΐου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...