Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ξεκινά η συγχώνευση των Ιχθυοκαλλιεργειών Δίας και Σελόντα


Την έναρξη των διαδικασιών για την συγχώνευση των εισηγμένων εταιρειών Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ και Σελόντα Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕΓΕ αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των δυο εταιρειών κατά την χθεσινή τους συνεδρίαση και προς το σκοπό αυτό υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας (memorandum of understanding) καθορίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμφωνίας τους.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Δίας (απορροφούσα εταιρεία), η οποία θα συνεχίσει να υφίσταται μετά τη συγχώνευση θα μετονομαστεί σε Σελόντα Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε.Γ.Ε. Ο όμιλος που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό τσιπούρας και λαυρακίου παγκοσμίως, με ετήσια παραγωγή περί τους 40.000 τόνους, και περίπου 1.500 εργαζομένους.

Σύμφωνα με τους όρους συγχώνευσης, οι μέτοχοι της Σελόντα θα ανταλλάξουν μια (1) υφιστάμενη μετοχή της Σελόντα ονομαστικής αξίας 1 ευρώ με 0,6955972 νέες μετοχές της απορροφούσας εταιρείας ονομαστικής αξίας 1 ευρώ. Οι μέτοχοι της Δίας θα ανταλλάξουν μια υφιστάμενη μετοχή της εταιρείας ονομαστικής αξίας 0,47 ευρώ με 0,8357242 νέες μετοχές της απορροφούσας εταιρείας ονομαστικής αξίας 1 ευρώ.

Κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της απορροφούσας εταιρείας θα αποτελείται από επτά μέλη, εκ των οποίων τέσσερα θα έχουν προταθεί από τη Δίας και τρία θα έχουν προταθεί από τη Σελόντα, με πενταετή θητεία αρχομένη από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Τα εκτελεστικά διοικητικά στελέχη της απορροφούσας εταιρείας θα είναι ο κ. Ιωάννης Στεφανής (Πρόεδρος-Εκτελεστικό Μέλος), ο κ. Στέφανος Μανέλλης (Διευθύνων Σύμβουλος), ο κ. Ιωάννης Ανδριανόπουλος (Γενικός Διευθυντής) και ο κ. Αθανάσιος Πραχάλης (Οικονομικός Διευθυντής).

Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης τελεί υπό: την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των εταιρειών, την έγκριση από την/τις αρμόδια/ιες Επιτροπή/ες Ανταγωνισμού, ως δύναται να ισχύει και την έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνισμού, Υποδομών, Συγκοινωνιών και Δικτύων.

Η 30η Απριλίου 2013 ορίστηκε ως ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού της απορροφώμενης εταιρείας Σελόντα. Εάν η συγχώνευση δεν ολοκληρωθεί μέχρι την 30η Απριλίου 2014, η διαδικασία της Συγχώνευσης θα παύσει, εκτός εάν συμφωνηθεί διαφορετικά από τις εταιρείες.

Οι εταιρείες ενημερώθηκαν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ότι ο κ. Ιωάννης Στεφάνης, ο κ. Βασίλειος Στεφανής και οι εταιρείες HYDRA ESTATE INC, Brucekan Finance Limited και Marven Enterprises Company Limited που κατέχουν σημαντικό ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου στη Σελόντα, καθώς επίσης η Tethys Ocean B.V., που ελέγχει τη Δίας, και η Linnaeus Capital Partners B.V. (μητρική εταιρεία της Tethys Ocean B.V.), που κατέχει σημαντικό ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της Σελόντα, στηρίζουν τη συγχώνευση και προτίθενται να ψηφίσουν υπέρ αυτής.

kathimerini.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...