Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Eurobank: Ψάχνει χρηματοδότες

Σε αναζήτηση στρατηγικών επενδυτών προκειμένου να καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού της κεφαλαίου στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης της, στρέφεται η Eurobank, προκειμένου να αποφύγει να ενταχθεί στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι χθες αποφασίστηκε από τις αρμόδιες αρχές, μετά από σχετικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, να γίνει ξεχωριστή ανακεφαλαιοποιηση στις τράπεζες Eθνική και Εurobank, που βρισκόντουσαν στο τελικό στάδιο της μεταξύ τους συγχωνεύσης, έχοντας λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές.

Όπως τονίζουν πηγές της eurobank, οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, ο χρόνος περιορισμένος ενώ ταυτόχρονα οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης δεν ευνοούν την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων. Παρά τα αρνητικά αυτά δεδομένα όμως θα δοθεί μάχη προκειμένου να παραμείνει στον ιδιώτη τομέα η τράπεζα και να διαδραμάτισε ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις .

Σύμφωνα με πληροφορίες στην προσπάθεια θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι της τράπεζας και επιχειρηματίες που εμπιστεύονται την διοικηση της τράπεζας

Υπενθυμίζεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Eurobank διαμορφώνονται στα 5,8 δισ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...