Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Στην Αθήνα ο Τσέχος Σμεκ για να "κλείσει" τη συμφωνία για τον ΟΠΑΠ

Μέχρι αύριο Μεγάλη Τετάρτη έχει περιθώριο η Emma Delta Ltd για να καταθέσει τη βελτιωμένη της προσφορά για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ.

Η υποβολή ενδιαφέροντος θα γίνει το μεσημέρι, όπως έχει προγραμματιστεί.

Στις τάξεις του ΤΑΙΠΕΔ επικρατεί αισιοδοξία, η οποία υπογραμμίζεται από τη σημερινή άφιξη του βασικού μετόχου στην Emma Delta στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής" ο κ. Γίρι Σμετς θα έχει επαφές στην Ελλάδα, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Πληροφορίες έφεραν τον κ. Σμεκ να έχει επαφές και με το Μέγαρο Μαξίμου.

Με αυτά τα δεδομένα, στελέχη της αγοράς εκφράζουν την αιδιοσοξία ότι η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα έχουν τη συμφωνία που επιζητούν ότι το τίμημα θα είναι ίσο με εκέινο που έχει ορίσει ο ανεξάρτητος αποτιμητής του Ταμείου Duff & Phelps.

Η τελευταία έχει ορίσει ως δίκαιο αντίτιμο για το 33% του ΟΠΑΠ τα 650 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχική προσφορά της Emma Delta ήταν 622 εκατ. ευρώ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...