Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΔΗΜΑΡ και Εθνική Τράπεζα για την ανακεφαλαιοποίηση


Για την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης ενημέρωσε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, σε συνάντηση που έγινε την Πέμπτη.

Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, στην οποία συμμετείχαν οι Σάκης Παπαθανασίου,Νίκος Τσούκαλης και Δημήτρης Χατζησωκράτης συναντήθηκε με την ηγεσία της ΕΤΕ, αποτελούμενη από τους Αλέξανδρο Τουρκολιά, Πέτρο Χριστόδουλο και Δημήτρη Δημόπουλο, οι οποίοι ενημέρωσαν για την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης της και την προσπάθεια που καταβάλουν προκειμένου να διασφαλίσουν το αναγκαίο μίνιμουμ 10% ώστε η ανακεφαλαιοποίηση να προχωρήσει, χωρίς την αναγκαστική κάλυψη από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Από την πλευρά τής αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ εκφράστηκε η σταθερή υποστήριξη στην προσπάθεια της ΕΤΕ να καλύψει πλήρως και σε κάθε περίπτωση το αναγκαίο 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και να διατηρήσει η Τράπεζα τον σημερινό της χαρακτήρα. Επισήμαναν δε, ότι στόχος της ανακεφαλαιοποίησης πρέπει να είναι η δημιουργία ικανού αριθμού εύρωστων και αξιόπιστων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία θα συμμετέχουν ενεργά και άμεσα στη ζητούμενη οικονομική ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, με δυνατότητες επιλογών και ασφάλειας για τον επενδυτή, τον καταθέτη και τον εργαζόμενο. Ο στόχος αυτός ισχύει πρωταρχικά για την ΕΤΕ και αφορά στον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει στην προσπάθεια αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...