Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Σαμαράς είδε Nokia: «Με τέτοιες επενδύσεις θα υπερβούμε την κρίση»

Να επεκτείνει τις δραστηριότητες στην Ελλάδα ενδιαφέρεται η Nokia Siemens Networks, προχωρώντας στην άμεση πρόσληψη 150 νέων επιστημόνων. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας και ο πρέσβης της Φινλανδίας συναντήθηκαν σήμερα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την πρόθεση της εταιρίας να αναπτύξει περαιτέρω το τμήμα ερευνών της που διαθέτει στη χώρα μας.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι «μια πρωταθλήτρια της τεχνολογίας, όπως είναι η Nokia Siemens Networks, όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της, αλλά ετοιμάζεται, εκτός από τις άμεσες 150 προσλήψεις νέων επιστημόνων, στην ανάδειξη και στην εδραίωση της χώρας μας ως μιας στρατηγικής περιοχής».

Υποστήριξε ακόμη ότι το ζήτημα αφορά ιδιαιτέρως τους νέους Έλληνες επιστήμονες που σήμερα «οι περισσότεροι είναι δυστυχώς στην ανεργία». «Σε αυτούς τους νέους ανθρώπους που πρέπει να βρουν τέτοιες ευκαιρίες για δουλειά ακουμπάμε, στηριζόμαστε, σ' αυτούς και στις ικανότητές τους, βεβαίως, επενδύουμε. Αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας. Με επενδύσεις που τους αξιοποιούν, όπως αυτή. Με ακριβώς αυτούς τους νέους Έλληνες επιστήμονες, με αυτές τις επενδύσεις, θα ξεπεράσει ο τόπος μας την κρίση» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Μπάρι Φρέντς από το ΔΣ της Nokia Siemens Network ανέφερε ότι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό «τις πρόσθετες επενδύσεις εδώ στην Ελλάδα».

«Ενδιαφερόμαστε να προσλάβουμε επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα ειδικούς μηχανικούς λογισμικού και υπολογιστών. Και είναι αξιοσημείωτο ότι το εργατικό δυναμικό μπορεί να δουλέψει πάνω στις πιο προηγμένες τεχνολογίες στον κόσμο εδώ στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να πάει κάποιος σε άλλη χώρα, για να το πράξει αυτό, μπορεί να το κάνει εδώ. Γιατί η δραστηριότητά μας σχετίζεται με την ενδυνάμωση του Mobile Internet στον κόσμο» συνέχισε.

Κατά την έξοδό του από το Μαξίμου, ο υπ. Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι «η σημερινή εξέλιξη είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης για την προσπάθεια της κυβέρνησης. Ακόμα σημαντικότερο είναι ότι η επένδυση που σήμερα ανακοινώνεται θα γίνει σε έναν κρίσιμο τομέα, τον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας».

ΚΚΕ: Πριν λίγο καιρό η Nokia έκανε απολύσεις

«Το παραγωγικό μοντέλο που, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, βοηθάει τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως η ΝΟΚΙΑ, που πριν λίγο καιρό προχώρησε σε απολύσεις, είναι αυτό που καλεί τους εργαζόμενους να επιλέξουν μεταξύ μισθών πείνας και ανεργίας, που ενισχύει με φοροαπαλλαγές και κίνητρα το μεγάλο κεφάλαιο» αναφέρει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ, καλώντας τους εργαζόμενους «να το απορρίψουν και να παλέψουν για ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, καταργώντας το καπιταλιστικό κέρδος».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...