Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ραντεβού Ν. Καραμούζη - Α. Βγενόπουλου για την αύξηση της Eurobank


Εντείνει τις προσπάθειές του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Ν. Καραμούζης για την εξεύρεση των ιδιωτικών κεφαλαίων στο χρονικό περιθώριο που απομένει μέχρι τέλη Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε επαφή με τον ηγέτη του Ομίλου MIG, κ. Α. Βγενόπουλο, για να ανιχνευθούν οι προθέσεις του δεύτερου για μια ενδεχόμενη συμμετοχή στην αύξηση. Ο κ. Βγενόπουλος φέρεται να εξετάζει σοβαρά το θέμα με την προϋπόθεση ότι η αύξηση θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στο σύνολό της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκε ποσό, το οποίο προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.

Είναι προφανές ότι οι συνέργειες, οι οποίες μπορεί να υπάρξουν σε μια τέτοια περίπτωση είναι μεγάλες και για τις δύο πλευρές. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καραμούζης διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία, γνωρίζοντας όμως ότι τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα για την ολοκλήρωση ενός τέτοιου εγχειρήματος. Όπως όμως συμφωνούν και διεθνείς αναλυτές, η Eurobank θα μπορούσε να ολοκληρώσει την αυτόνομη αύξηση, εάν είχε περισσότερο χρόνο και είχε αποφύγει το 'θανάσιμο', όπως αποδείχθηκε, εναγκαλισμό της Εθνικής.

Την ίδια ώρα, στο Χρηματιστήριο η μετοχή της Eurobank συνεχίζει να ανεβαίνει, εξαιτίας του μικρού αριθμού μετοχών που κυκλοφορούν, αλλά και μιας ευκαιρίας που η αγορά δίνει, όσον αφορά την αύξηση κεφαλαίου. Στο σύνολό του το Χρηματιστήριο ανακάμπτει με εντολές ξένων στον ΟΤΕ - που ξεπερνά κρίσιμο τεχνικό σημείο - και στον ΟΠΑΠ. Το γενικότερο αυτό κλίμα αναμένεται να ευνοήσει τις αυξήσεις κεφαλαίου Alpha και Πειραιώς.

newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...