Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ακόμη τρεις μήνες απαγορεύονται οι ανοιχτές πωλήσεις στις τραπεζικές μετοχές

Την συνέχιση της απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων (short selling) μόνο για τις τραπεζικές μετοχές, για διάστημα τριών μηνών και συγκεκριμένα από την 1η Μαΐου 2013 έως και την 31η Ιουλίου 2013, αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Για τη λήψη της ανωτέρω απόφασης το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Κ έλαβε υπόψη του και τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επίσης το Δ.Σ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:
- Την τροποποίηση του Κανονισμού του ΧΑ όσον αφορά τα κριτήρια διασποράς, την εισαγωγή των τίτλων παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης κινητών αξιών (warrants) και λοιπά θέματα.

-Την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «MARFIN INVESTMENT GROUP» για τη δημόσια προσφορά ομολογιών μετατρέψιμων σε μετοχές της εταιρίας και την εισαγωγή τους για διαπραγμάτευση στο ΧΑ, με την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

- Την έγκριση του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση του κ. Σταύρου Ψυχάρη προς τους μετόχους της «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.».

- Την έγκριση του αιτήματος της εταιρείας «ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» για επέκταση της άδειας λειτουργίας της ως προς τις επενδυτικές υπηρεσίες της λήψης και διαβίβασης εντολών και της παροχής επενδυτικών συμβουλών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...