Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Εξαίρεση από την αυτοπεραίωση για καπνοβιομηχανικά προϊόντα, τύπο και κάρτες τηλεφωνίας


Παρέμβαση Αυγενάκη προς Στουρνάρα


Το ιδιαίτερα χαμηλό μεικτό κέρδος για τους πωλητές καπνοβιομηχανικών προϊόντων και καρτών τηλεφωνίας, που επιδεινώνει... τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, επισημαίνει ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, διαβιβάζοντας επιστολή του Σωματείου Επαγγελματιών Περιπτερούχων & Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής.

Όπως αναφέρεται στην παρέμβαση του Ηρακλειώτη Βουλευτής: «το πρόβλημα του περιορισμού του μεικτού κέρδους από την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων, αλλά και καρτών κινητής τηλεφωνίας σε ποσοστά 1-3% το οποίο καθιστά, αν ληφθεί υπόψη το υψηλό κόστος προμήθειάς τους και διατήρησης αποθέματος από την επιχείρηση λιανικής σε συνδυασμό με το χαμηλό ρυθμό απόσβεσης, επαχθή τη φορολόγησή τους με τους ισχύοντες συντελεστές και τη συμμετοχή του κύκλου εργασιών τους στη διαδικασία αυτοπεραίωσης».

Σημειώνεται ότι το 80% του κύκλου εργασιών του περιπτέρου αφορά σε καπνοβιομηχανικά προϊόντα, τύπο και κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Με 1-3% συντελεστή μικτού κέρδους, μικτό κέρδος 1000 – 3.000 ΕΥΡΩ αντιστοιχεί σε ακαθάριστο κύκλο εργασιών 10.000 – 30.000 ΕΥΡΩ. Εάν αφαιρεθεί το κόστος λειτουργίας και η φορολογία, κατόπιν αυτοπεραίωσης, η δραστηριότητα δεν αποβαίνει βιώσιμη.

Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρεται στο αίτημα του κλάδου για την εξαίρεση του κύκλου εργασιών των παραπάνω τριών κατηγοριών προϊόντων (καπνοβιομηχανικά προϊόντα, τύπος και κάρτες κινητής τηλεφωνίας) από την διαδικασία αυτοπεραίωσης και την επεξεργασία ανάλογων της απόδοσής τους και του ρυθμού απόσβεσης της δαπάνης προμήθειάς τους φορολογικού συντελεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...