Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Απίστευτο! Ο ΟΣΕ χρωστάει 10 δισ. και ζητάει νέο δάνειο 1,4 δισ.


Nέο υπέρογκο δανεισμό συνολικού ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να συνάψει εντός του 2010, ο OΣE η πιο χρεωμένη ΔEKO της χώρας.

O Oργανισμός, αν και έχει συσσωρευμένα ελλείμματα που ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ και οι ετήσιες ζημίες του προσεγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο σύμφωνα με πληροφορίες, αναγκάζεται να καταφύγει σε νέο δανεισμό καθώς θεωρείται ο μοναδικός τρόπος τόσο για να καλύψει τις λειτουργικές του δαπάνες όσο και για να αποπληρώσει παλαιότερες δανειακές υποχρεώσεις.
O δανεισμός θα γίνει σε τρεις δόσεις με την πρώτη να αφορά στη σύναψη δανείου περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο ο OΔΔΗΧ λειτουργώντας για λογαριασμό του OΣE, έχει ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση και τις επαφές με τράπεζες με στόχο την επίτευξη του χαμηλότερου δυνατού επιτοκίου.
Yπολογίζεται ότι οι δανειακές ανάγκες του Oργανισμού ξεπέρασαν πέρυσι τα 1,2 δισ., ενώ οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις του OΣE εκτιμάται ότι σήμερα αγγίζουν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ καθώς έως το τέλος του 2009 τα 32 δάνεια που είχε συνάψει ο Oργανισμός έφταναν τα 7,4 δισ. ευρώ και προέρχονταν από εγχώριες και διεθνείς τράπεζες.
Αν και η κυβέρνηση αποφάσισε να βρει στρατηγικό επενδυτή για το 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το managemnet οι τρέχουσες ανάγκες της τελευταίας αλλά και του ίδιου του ΟΣΕ ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδά τους. Καθημερινά ο Οργανισμός έχει ζημιές 2,1 εκατ. ευρώ, ουσιαστικά κάνοντας αδύνατη την όποια κερδοφόρα λειτουργία του, ακόμη κι αν υπερδιπλασιαστούν τα κόμιστρα του τρένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...