Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Προσκλητήριο Κατσέλη σε Κινέζους επενδυτές

Στη δημιουργία μίας νέας εταιρικής μορφής για τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, με τα οποία θα διασυνδεθούν τα υπόλοιπα ώστε να αντλήσουν οφέλη και πόρους, στοχεύει η κυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξη Τύπου στη Σαγκάη.Νωρίτερα, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο ελληνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση EXPO 2010, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της COSCO Captain Wei επανέλαβε ότι η Κίνα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση, για να σημειώσει μάλιστα, ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες κινεζικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Όπως είπε, τον Απρίλιο η αύξηση στις αφίξεις εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.«Προωθούμε τη συνεργασία με την Κίνα με την ενδυνάμωση των σχέσεων σε τέσσερις τομείς που είναι οι αγορές, προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία μπορούμε να προωθήσουμε στην κινεζική αγορά, να προσελκύσουμε επενδύσεις από την Κίνα, ο τουρισμός και η ναυτιλία και ο χώρος των πολιτιστικών ανταλλαγών (που) πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο», τόνισε η υπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας.Η υπουργός επανέλαβε ότι τομείς προτεραιότητας για τη διμερή συνεργασία είναι τα logistics, η τεχνολογία, οι κατασκευές και οι μεταφορές, ενώ αναφερόμενη στα ποιοτικά προϊόντα της χώρας μας που είναι στη λίστα του ενδιαφέροντος για εξαγωγή στην Κίνα, έκανε ειδική μνεία στο ελαιόλαδο, το κρασί, τις γούνες, τα κοσμήματα, τα φάρμακα, τα δομικά υλικά. Ήδη, σημείωσε, υπάρχουν εταιρείες με σημαντική παρουσία, την οποία μπορούν να ισχυροποιήσουν στο μέλλον.Επιπρόσθετα, η κ. Κατσέλη γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης των δύο χωρών εξετάζεται και η απευθείας αεροπορική σύνδεση με Σαγκάη.Το πρωί, η Ελληνίδα υπουργός είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών της Κίνας Weng Mengyong, ο οποίος χαριτολογώντας ανέφερε ότι η θερμοκρασία στη Σαγκάη ανεβαίνει τις τελευταίες ημέρες όπως ανεβαίνει και η επιχειρηματική θερμοκρασία των συναλλαγών με την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα μετοχοποιήσεων
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, εξάλλου, η υπουργός παρουσίασε την πρωτοβουλία του Invest in Greece και το «e-book», το οποίο αποτελεί το εργαλείο ενημέρωσης όλων των ενδιαφερόμενων επενδυτών προκειμένου να έχουν μια αναλυτική και εμπεριστατωμένη άποψη για όσα προγράμματα μετοχοποιήσεων προωθεί η κυβέρνηση.Η κ. Κατσέλη εμφανίστηκε, τέλος, αισιόδοξη ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα θα τα ξεπεράσει με το δίχτυ ασφάλειας που υπάρχει», ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ανησυχεί για την πορεία του πληθωρισμού, εκτίμησε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση και ανάπτυξη μέσα στο 2011.Από την πλευρά του, ο Ηπειρώτης πρόεδρος του ΟΠΕ κ. Αλέκος Χολέβας, υπογράμμισε στην ίδια συνέντευξη ότι η επισκεψιμότητα στο ελληνικό περίπτερο είναι εντυπωσιακή καθώς έχει ξεπεράσει το 1 εκατ. επισκέπτες και συγκαταλέγεται στα πλέον δημοφιλή περίπτερα μεταξύ των 192 χωρών που συμμετέχουν.Αύριο Δευτέρα, η κ. Κατσέλη θα επισκεφθεί το Χρηματιστήριο της Σαγκάης στο πλαίσιο των επαφών της για την υποστήριξη και ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, όπως είχε κάνει και κατά το πρόσφατο ταξίδι της στη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...