Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Επιχειρήσεις: Κάντε σημαντική οικονομία μειώνοντας το κόστος εκτυπώσεων


Σημαντική μείωση του εκτυπωτικού κόστους που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορούν να προσφέρουν οι υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων (Managed Print Services -MPS), σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιστημονικός υπεύθυνος της μελέτης ήταν ο κ. Γιώργος Γιαγλής, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Σύμφωνα με τη μελέτη, η αποτελεσματική διαχείριση των εκτυπώσεων μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος κατά 10%-30%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση έως και 2% επί του συνολικού κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων. Είναι γεγονός ότι η μέση επιχείρηση δαπανά ετησίως περισσότερο από το 6% του κύκλου εργασιών της σε κόστη εκτυπώσεων.
Δαπάνες 
Τα κόστη αυτά μπορούν να φτάσουν ακόμα και το 15% επί του κύκλου εργασιών σε κλάδους με υψηλές εκτυπωτικές ανάγκες, όπως για παράδειγμα οι διαφημιστικές και νομικές υπηρεσίες. Ακόμα σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι 9 στις 10 επιχειρήσεις δε γνωρίζουν το συνολικό κόστος των εκτυπώσεων που παράγουν, καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι επιχειρήσεις δεν έχουν εγκατεστημένα συστήματα (πληροφορικής ή επιχειρηματικών διαδικασιών) τα οποία να τους επιτρέπουν να παρακολουθούν το συνολικό κόστος των εκτυπώσεών τους. Σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία, μόνο 1 στις 4 επιχειρήσεις έχει εξετάσει πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...