Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, (www.amcham.gr) διοργανώνει συνέδριο με τίτλο: «Εταιρική Διακυβέρνηση - Εργαλείο Σταθερότητας και Ανάπτυξης», την Τετάρτη  23 Ιουνίου 2010, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, από τις 15:00 μέχρι 20:30. 
 
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι αρχές και πρακτικές της εταιρικής διακυβέρνησης που τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από το δημόσιο τομέα. Θα παρουσιαστεί επίσης η πολιτική αντιμετώπισης των επιχειρήσεων της οικονομικής κρίσης, καθώς και η συμβολή του εσωτερικού ελέγχου στην αξιόπιστη πληροφόρηση των μετόχων και στην υιοθέτηση διαδικασιών διαφάνειας και υπευθυνότητας από τις επιχειρήσεις. Σημαντικοί ομιλητές από τον επιχειρηματικό και τραπεζικό τομέα, θα παρουσιάσουν τις βέλτιστες πρακτικές για ένα σύγχρονο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης.
 
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναπτυχθούν και θα καλυφθούν τα θέματα στις ακόλουθες ενότητες:
  • Εταιρική Διακυβέρνηση και βέλτιστες πρακτικές
  • Παρουσίαση έρευνας για την εταιρική διακυβέρνηση
  • Σύγχρονες τάσεις ορθής εταιρικής διακυβέρνησης
  • Η συμβολή του εξωτερικού και εσωτερικού ελέγχου στην αξιόπιστη πληροφόρηση και στη διαμόρφωση διαφανειών εταιρικών διαδικασιών
  • Ο ρόλος των διοικητικών συμβουλίων και των διευθυνόντων στελεχών στη σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση
  • Κλειδί για την ανάπτυξη, η σωστή εφαρμογή των αρχών δημόσιας διακυβέρνησης
  Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με τη σωστή εφαρμογή των αρχών δημόσιας διακυβέρνησης.  Επίσης στο συνέδριο θα μετέχει ως ομιλητής ο κ. Μιχάλης Σαρρής, πρ. Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου.
Χορηγός του συνεδρίου είναι η ALAPIS  και υποστηρικτές οι: Ελληνικά Πετρέλαια, Όμιλος Fourlis, KPMG και Era. Χορηγοί επικοινωνίας είναι: Εφημερίδα Κέρδος, και Business Partners.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...