Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Διαψεύδεται η πώληση ποσοστού της Εθνικής Τράπεζας στο Κατάρ

Financial Times
Η Εθνική Τράπεζα δεν βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση ποσοστού 5% έως 7% στο Κατάρ, δήλωσε αργά την Τρίτη πηγή από την Αθήνα, απαντώντας σε δημοσίευμα των Financial Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν τις συνομιλίες, η Εθνική βρίσκεται σε συνομιλίες εξαγοράς και συγκεκριμένα με το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA), για την απόκτηση στρατηγικού ποσοστού 5-7% στην Εθνική. Δεν ανέφερε, ωστόσο, ποιος θα μπορούσε να πουλήσει στην QIA.

«Η Εθνική δεν είχε ποτέ συζητήσεις για την πώληση ποσοστού 5-7% σε βάση non-preemptive rights», δήλωσε η ελληνική πηγή στο Reuters. Ένα τέτοιο θέμα θα ευνοούσε έναν συγκεκριμένο μέτοχο έναντι των άλλων, όπως είπε ο ίδιος αξιωματούχος. Η Qatar Investment Authority ήδη κατέχει κάτι λιγότερο από το 1% της Εθνικής.
Η πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δεν θέλησε να σχολιάσει για το εάν το Κατάρ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για αύξηση του ποσοστού του.

Οι Financial Times σημείωναν ότι μια τέτοια εξαγορά θα βοηθούσε στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, που δέχεται πιέσεις από την κρίση χρέους της χώρας.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...