Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Προτεραιότητα η διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού, λέει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ

Τη διασφάλιση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομεά υποστηρίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου «ιδιαίτερα στην τρέχουσα κρίσιμη οικονομική συγκυρία», όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Βασίλης Κορκίδης.

Σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου για την έναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης, ο κ. Κορκίδης τάχθηκε εκ νέου υπέρ της ενσωμάτωσης αυτών των δύο μισθών στους 12 μισθούς.

Εκτίμησε μάλιστα πως η πρόταση αυτή «χωρίς αμφιβολία κινείται εντός του πλαισίου του Μνημονίου και θεωρούμε ότι θα γίνει αποδεκτή ακόμα και από την τρόικα, αφού διατηρεί αμετάβλητες τις ετήσιες αποδοχές τουλάχιστον σε «ονομαστική» αξία για 3 χρόνια, ενώ εναρμονίζεται με τις εργασιακές συνθήκες της ΕΕ.

* Η ΕΣΕΕ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την περικοπή 1.350 θέσεων θεραπευτών ιατρών στον ΟΑΕΕ.

Με επιστολή της προς τους υπουργούς Εργασίας, Εσωτερικών και Υγείας, αλλά και προς τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, η διοίκηση της συνομοσπονδίας ζητεί την άμεση ανάκληση της απόφασης της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφευχθούν τα σοβαρά προβλήματα που θα ανακύψουν από την περικοπή της ιατρικής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...