Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Εντυπωσιακά τα κέρδη του ΟΤΕ στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2013

Εντυπωσιακή αύξηση των καθαρών κερδών του πέτυχε ο όμιλος ΟΤΕ στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2013.


Ειδικότερα, στο διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου 2013 τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού ανήλθαν σε 252,6 εκατ. ευρώ, έναντι 101,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, καταγράφοντας αύξηση 149,4%.

Την ίδια στιγμή, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 1,039 δισ. ευρώ, έναντι 1,096 δισ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος (μειώθηκε κατά 5,1%).

Πάντως, σε επίπεδο εννεαμήνου τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ υποχώρησαν κατά 4,3%, καθώς ανήλθαν σε 476,5 εκατ. ευρώ, έναντι 497,9 εκατ. ευρώ του περυσινού εννεαμήνου.

Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 3,008 δισ. ευρώ, από 3,285 δισ. ευρώ πέρυσι (μειώθηκε κατά 8,4%).

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΤΕ, η πίεση στον κύκλο εργασιών του Ομίλου συνεχίστηκε από την έντονη επίδραση των μειώσεων των τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας τόσο στις δραστηριότητες της σταθερής όσο και της κινητής τηλεφωνίας.

Στην κινητή τηλεφωνία, περισσότερο από 60% της μείωσης των εσόδων, σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2012, αποδίδεται στις μειώσεις των τελών τερματισμού.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Mιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε: «Tο τρίτο τρίμηνο, καταφέραμε να προασπίσουμε τη θέση μας σε ένα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, με συνεχιζόμενο έντονο ανταγωνισμό σε όλες τις δραστηριότητες και αγορές. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις της σταθερής τηλεφωνίας Ελλάδας, όπου σταδιακά σταθεροποιούμε το μέσο έσοδο ανά πελάτη, παρά τα ανταγωνιστικά και ρυθμιστικά εμπόδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...