Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Και δεύτερο πακέτο μετοχών της Forthnet στη Wind

Η εταιρεία έχει ενημερώσει σχετικά και τις αρχές του Χ.Α.


Το πακέτο του 3,06% που απέκτησε η Wind επισήμως στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet την προηγούμενη Δευτέρα, προϊδεάζοντας ουσιαστικά για τη συνέχεια των προθέσεων της, δεν ήταν το μόνο που έχει αποκτήσει η εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία που δείχνει στο «κλείσιμο» του 2013 ιδιαίτερη κινητικότητα, έχει αποκτήσει και δεύτερο πακέτο μετοχών της Forthnet, έχοντας ενημερώσει σχετικά και τις αρχές του Χ.Α.:


Σε επιστολή που έστειλε χθες η εταιρεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει ότι κατέχει άμεσα το 5,26% της Forthnet, το οποίο απέκτησε μέσω χρηματιστηρίου. Επιβεβαίωσε έτσι ότι είναι ο αγοραστής του πακέτου 3,06% από θεσμικό επενδυτή ενώ επιπλέον από τη χρηματιστηριακή αγορά έχει μαζέψει ποσοστό 2,2%. Δεδομένου ότι η Wind έχει από τον Ιούλιο του 2013 δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (call option) μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου του 27,04% της Forthnet που ανήκει στην κυπριακή εταιρεία Zesmero, ανεβάζει, δυνητικά, το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στο 32,2% και καθίσταται πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Forthnet μετά την αραβική ΕΙΤ που κατέχει περίπου το 40% της επιχείρησης.

Από την πλευρά τους, οι Αραβες προς το παρόν τηρούν σιγήν ιχθύος χωρίς ουσιαστικά να έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους ως προς το τι στάση θα κρατήσουν σχετικά με τη συμμετοχή τους ή μη στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πρέπει να ολοκληρώσει η Forthnet ως το τέλος του χρόνου για την κεφαλαιακή της ενίσχυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...