Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Εκστρατεία με τίτλο "Η Ελλάδα δικαιούται Α+" ξεκινάει η Japonica

Ανοιχτή επιστολή σε διεθνή ΜΜΕ και φορείς χάραξης πολιτικής σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον απέστειλε η Japonica, στο πλαίσιο εκστρατείας που ξεκίνησε με τίτλο «Η Ελλάδα δικαιούται αξιολόγηση Α+».

Η επιστολή χαρακτηριστικά αναφέρει ότι αποτελεί αδιάψευστο γεγονός πως η Ελλάδα έχει καταφέρει μια ιστορική δημοσιονομική ανάκαμψη. Και σημειώνει πως τώρα είναι η ώρα να προχωρήσει και πέρα από την τρέχουσα παράλογη και αναχρονιστική λογιστική που συσκοτίζει το γεγονός πως η χώρα αξίζει αξιολόγηση «Α+» και απόδοση ομολόγων κάτω του 5%.


Όπως τονίζει, τώρα είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η λογιστική είναι το μεγαλύτερο και το πιο εύκολο να προσπεραστεί εμπόδιο για να πετύχει η Ελλάδα ανάπτυξη.

Και προσθέτει η Japonica πως η Ελλάδα έχει σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση όντας τελευταία σε δύο από τους πιο σημαντικούς δημοσιονομικούς δείκτες, κάτι που ίσως να φάνταζε απίστευτο.

Όπως υπογραμμίζει, η χώρα καταλαμβάνει πλέον την 1η θέση από τις 27 της  Ευρωπαϊκής Ένωσης  σε όρους δομικού πλεονάσματος ως ποσοστού του ΑΕΠ.

Την ίδια ώρα κατατάσσεται 1η μεταξύ των 30 αναπτυσσόμενων χωρών  του ΔΝΤ σε όρους εκτιμώμενου πρωτογενούς πλεονάσματος (κυκλικά προσαρμοσμένο).

Και καταλήγει λέγοντας ότι θα συμβάλει όσο μπορεί να αλλάξει την απαράδεκτη θέση που κατέχει αυτή την περίοδο η Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι οι ανοιχτές επιστολές θα δημοσιευτούν σε διεθνή ΜΜΕ όπως: New York Times, Financial Times και Wall Street Journal.


Πηγή:www.capital.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...