Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

«Φλερτ» ινδικού επιχειρηματικού κολοσσού με την ελληνική αγορά ενέργειας

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου

Την ελληνική αγορά ενέργειας έχει βάλει στο μάτι ο ινδικός κολοσσός ArcelorMittal, που έχει παρουσία σε περισσότερες από 22 χώρες, εκπρόσωποι της διοίκησης του οποίου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος-Ενέργειας Μάκη Παπαγεωργίου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παπαγεωργίου, τα στελέχη της ArcelorMittal, συζήτησαν την προοπτική επέκτασής της εταιρείας στην Ελλάδα μέσω επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας.

Η εταιρεία που μεταξύ άλλων προμηθεύει με προϊόντα χάλυβα την παγκόσμια αγορά των ΑΠΕ και ειδικά τους τομείς των αιολικών, υδροηλεκτρικών και φωτοβολταϊκών, ενδιαφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να επενδύσει στην Ελλάδα, είτε σε δική της παραγωγική μονάδα κατασκευής εξαρτημάτων που προορίζονται για τον κλάδο της «πράσινης» ενέργειας, είτε εξαγοράζοντας κάποια υφιστάμενη χαλυβουργική μονάδα.

Ειδικά στον τομέα των υδροηλεκτρικών, η εταιρεία εξειδικεύεται στην κατασκευή συστημάτων που μεταφέρουν νερό σε στροβίλους, στον τομέα των αιολικών κατασκευάζει πυλώνες, και στον τομέα των φωτοβολταικών αναπτύσει εξειδικευμένα εξαρτήματα υποδομών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...