Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.


Στις 25η Νοεμβρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και με αυτή την αφορμή ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης απηύθυνε επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των δύο φύλων υπογραμμίζοντας ότι «το ελληνικό εμπόριο στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και καταδικάζει κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών».


Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ξεκίνησε η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση και Υποστήριξη των Γυναικών για τη Συμμετοχή τους στην Εμπορική Επιχειρηματικότητα και τον Εμπορικό Συνδικαλισμό» Και όπως αναφέρει ο κ. Κορκίδης «το πρόγραμμα φιλοδοξεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια καθεμιάς γυναίκας εμπόρου για να μπορέσει να αντιμετωπίσει με επιτυχία το μεταβαλλόμενο και σύνθετο οικονομικό περιβάλλον. Θα είναι ένας οδηγός που θα ενημερώνει κάθε δραστήρια γυναίκα για τις δυνατότητες καλύτερης εμπλοκής της στα δρώμενα μιας δομής που θα δίνει σαφείς λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν. Πιστεύω ότι διαμέσου του εν λόγω προγράμματος περισσότερες γυναίκες-επιχειρηματίες θα πειστούν για την αναγκαιότητα της ένταξης τους σε φορείς εκπροσώπησης και θα συμβάλλουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις».

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών ο κ. Κορκίδης υπογραμμίζει ακόμη ότι η ενδοοικογενειακή βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση αλλά είναι ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που μας αφορά όλους και δεν γνωρίζει κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς. Η άσκηση βίας είναι ποινικό αδίκημα και η κακοποίηση γυναικών και κοριτσιών είναι έγκλημα που τιμωρείται από το Νόμο.

Τέλος συγχαίρει στην επιστολή την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για το φυλλάδιο πρόληψης και τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900, που σε δυόμιση χρόνια δέχθηκε 12.313 κλήσεις και 98 ηλεκτρονικά μηνύματα κακοποίησης και κάλεσε όλους τους φορείς, όπως θα πράξει η ΕΣΕΕ, να επικοινωνήσουν τη δράση της.

«Είναι απαραίτητο σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν με ταχύ ρυθμό να έχουμε ορισμένες σταθερές που θα καθοδηγούν τη συμπεριφορά όλων μας χωρίς βία» καταλήγει η επιστολή.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...