Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Γ. Στουρναρας: Ειμαστε πιο αισιοδοξοι για το μελλον

Στην «άνευ προηγουμένου» δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε γεύμα εργασίας στο πλαίσιο της Λιθουανικής Προεδρίας, ενώ εξέφρασε για άλλη μια φορά την πεποίθησή του ότι η ανάπτυξη θα έρθει το 2014.


«Στη διάρκεια των τελευταίων 15 μηνών, η ελληνική κυβέρνηση έθεσε και πάλι στη σωστή τροχιά το πρόγραμμα οικονομική προσαρμογής, επιταχύνοντας τη δημοσιονομική προσαρμογή, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και εφαρμόζοντας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε μια ευρεία γκάμα περιοχών», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.


Εκτίμησε, μάλιστα, ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 80% της δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται προκειμένου να μειωθεί το χρέος σε βιώσιμα επίπεδα μέχρι το 2020.

Η εμπιστοσύνη σταδιακά αποκαθίσταται και σήμερα είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον, ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, παρατηρώντας ότι η ανάπτυξη στη χώρα θα επανέλθει το 2014.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ελλάδα θα αναλάβει σε λίγες εβδομάδες την Προεδρία της Ε.Ε. όχι ως μια χώρα σε κρίση αλλά ως μια χώρα σε τροχιά ανάκαμψης. Η χώρα μας έχει περάσει πολλά από το 2009, αλλά χάρη στις θυσίες των Ελλήνων και τη στήριξη των εταίρων μας, όχι μόνο εξαλείφθηκε ο κίνδυνος του “Grexit” αλλά αποδείξαμε επίσης ότι η αμοιβαία δέσμευσή μας στην ευρωπαϊκή αξία της αλληλεγγύης μας ενώνει, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα συμβάλλει στην εμβάθυνση και την ενίσχυση της οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας, συνεχίζοντας τα σημαντικά επιτεύγματα της Λιθουανικής Προεδρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε, η κυβέρνηση θα εργαστεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσω α) της περαιτέρω εμβάθυνσης της ΟΝΕ, β) της προώθησης της τραπεζικής ένωσης και γ) της παρουσίασης πολιτικών ανάπτυξης συνδυασμένων με την ενίσχυση των πολιτικών χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...