Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του συστήματος εισροών - εκροών στα βενζινάδικα

Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών κατάθεσαν από κοινού οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης (φωτό) και Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην εγκατάσταση του υποπρογράμματος εισροών – εκροών, που θα επέτρεπε την παρακολούθηση των καυσίμων στα σημεία λιανικής πώλησης από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.


Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καλούν το Υπουργείο να απαντήσει, πότε θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του συστήματος εισροών – εκροών, ώστε να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή στο χώρο των καυσίμων. Αποδεδειγμένα ο χώρος των καυσίμων έχει ένα υψηλό ποσοστό φοροδιαφυγής και μετά από τόσες εξαγγελίες για την καταπολέμηση αυτής ακριβώς της φοροδιαφυγής, απορίες δημιουργεί η καθυστέρηση της κυβέρνησης να θέσει σε εφαρμογή το σύστημα εισροών – εκροών. Παράλληλα τονίζουν πως είναι άδικο να επιβάλλονται πρόστιμα στα σημεία λιανικής που δεν εγκατέστησαν εγκαίρως το σύστημα εισροών εκροών, δεδομένου του ότι το σύστημα ελέγχου δεν βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση λειτουργίας.

Ακόμα σημαντικότερη, θεωρείται η τοποθέτηση αντίστοιχου συστήματος, στους χώρους παραγωγής και διακίνησης καυσίμων, δηλαδή στα διυλιστήρια. Το Υπουργείο καλείται για μια ακόμα φορά να δηλώσει, πότε ακριβώς θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις του.

Με γνώμονα την πάταξη της φοροδιαφυγής από μεγάλα και οργανωμένα συμφέροντα, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καλούν, τέλος το Υπουργείο να απαντήσει για την τοποθέτηση γεφυροπλαστιγγών και μαγνητικών πυλών στα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...