Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Μόλις το 8% των οφειλετών του ΟΑΕΕ εντάχθηκε σε ρύθμιση

Σε σύνολο 370.000 ασφαλισμένων με οφειλές, μόλις οι 28.500 εκμεταλλεύθηκαν τις διατάξεις - Η μικρή ανταπόκριση οφείλεται στους περιοριστικούς όρους δήλωσε η διοικητής του ταμείου


Μόλις οι 28.500 από σύνολο 370.000 ασφαλισμένων με οφειλές προς τον ΟΑΕΕ εντάχθηκαν στην ρύθμιση – από τον περασμένο Ιούλιο εως σήμερα -  προκειμένου να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η Διοικητής του ταμείου Γεωργία Κωτίδου στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.


Πρόκειται για ένα πολύ χαμηλό ποσοστό της τάξης 7% με 8% για το οποίο η κυρία Κωτίδου άφησε να εννοηθεί ότι ευθύνονται οι περιοριστικοί όροι ένταξης στην ρύθμιση. Εκτίμησε, δε, ότι εάν οι όροι ήταν «χαλαρότεροι» και συνοδεύονταν από εκπτώσεις στα τέλη καθυστέρησης τότε το ποσοστό ένταξης θα ήταν μεγαλύτερο.
Η κυρία Κωτίδου σημείωσε ότι το Ταμείο εισέπραξε περι τα 170 εκατ. ευρώ από τις ρυθμίσεις  αν και τόνισε ότι το 20% των οφειλετών χρωστά περισσότερα από 20.000 ευρώ, το 60% εως 15.000 ευρώ.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι εως το τέλος του 2013 δεν υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων καθώς επίσης ότι το Ταμείο δεν έχει εισηγηθεί στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας περικοπές.

Αναφορικά με το 2014 είπε ότι έχει προϋπολογιστεί ποσό ύψους 800 εκατ. ευρώ ως κρατική χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...