Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Θετικές αποδόσεις στην αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων το τρίτο τρίμηνο του 2010

Θετικές επιδόσεις πέτυχαν οι εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στο γ΄τρίμηνο του 2010.

Το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων σημείωσε αύξηση ατά 150 εκατ. ευρώ σε 8,2 δισ. ευρώ. Η αύξηση αποδίδεται στην σημαντική επιβράδυνση των εκροών και στη βελτίωση των τιμών των ομολογιακών και μετοχικών ελληνικών τίτλων που επηρέασαν με την σειρά τους θετικά την αποτίμηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων.

Στην πλευρά των αποδόσεων πρέπει να σημειωθεί η υπεραπόδοση όλων των κατηγοριών των Funds of Funds, όπου τα Μετοχικά Funds of Funds είχαν αποδόσεις έως και 20,61%, τα Μικτά Funds of Funds είχαν αποδόσεις έως 9,09% και τα Ομολογιακά Funds of Funds είχαν αποδόσεις έως και 5,76%.

Επισημαίνεται επίσης ότι από τα 64 Μετοχικά Αμοιβαία Κεφαλαία Εσωτερικού, τα 60 υπερέβησαν την απόδοση του γενικού δείκτη του Χρηματιστηρίου έως και 27,89%.

Ανάλογη καλή εικόνα επέδειξαν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες των αμοιβαίων κεφαλαίων.

Το ενεργητικό των Εταιριών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου παρουσίασε αύξηση στο τρίτο τρίμηνο του 2010 και έφθασε τα 220,45 εκατ. ευρώ.

Ο κλάδος των ΕΕΧ έκλεισε στις 30 Σεπτεμβρίου με υψηλό μεσοσταθμικό discount (-41,69%) και μέση σταθμισμένη απόδοση από την αρχή του έτους στο -5,02%.

Στην πλευρά των αποδόσεων υπογραμμίζουμε ότι και οι πέντε Εταιρίες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου πέτυχαν αποδόσεις σημαντικά καλύτερες από το γενικό δείκτη του ΧΑ από 21,81% έως και 30,85%.

Το σύνολο των υπό διαχείριση κεφαλαίων (Asset Management) των 6 ΑΕΠΕΥ μελών της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών και των 14 ΑΕΔΑΚ Διευρυμένου Σκοπού, ανήλθε στα 2,78 δισ. ευρώ.

Τέλος, οι 3 Εταιρίες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας εκτιμούν ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους δεν θα έχει μεγάλες αποκλίσεις από το δεύτερο, όπου οι συνολικές επενδύσεις σε ακίνητα ανήλθαν σε 817,10 εκατ. ευρώ.

«Σε ένα περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές και ενός συνεχιζόμενου προβληματισμού για την πορεία των βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, η ελληνική θεσμική διαχείριση πέτυχε σημαντικές αποδόσεις νικώντας βασικούς δείκτες αγορών», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...