Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Επιτάχυνση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό παρά τις αντιδράσεις

Astakos village in Aetolia-Acarnania, GreeceImage via WikipediaΕπιτάχυνση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό, παρά τις τοπικές αντιδράσεις, επιδιώκει η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Επικρατείας για θέματα Ενέργειας και Βιομηχανίας του Κατάρ Μοχάμεντ Σαλέχ αλ-Σάντα.

Με την επιστολή η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει ότι από πλευράς της έγιναν τα αναγκαία βήματα για την προώθηση της επένδυσης στον Αστακό και ζητεί αντίστοιχες πληροφορίες για την προετοιμασία της κυβέρνησης του Κατάρ και της Qatar Petroleum International, για την υλοποίηση του έργου.

Η κυβέρνηση, σημειώνει η επιστολή, έδρασε άμεσα, «ανταποκρινόμενη με ιδιαίτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, καταδεικνύοντας έτσι τη δέσμευσή της στην άμεση περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ και εξασφαλίζοντας τις βασικές προϋποθέσεις για την κατασκευή του ενεργειακού σταθμού.»

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουβέλης αναφέρεται στην θετική γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στην ομόφωνη έγκριση του έργου από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αλλά και στην υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει ότι ανάμεσα στις επιτρεπόμενες χρήσεις στη ΝΑΒΙΠΕ Αστακού είναι και η δυνατότητα παραγωγής ενέργειας.

Ζητά, τέλος, να συναντήσει τον αρμόδιο υπουργό του Κατάρ και τονίζει ότι «θα πρέπει και οι δύο πλευρές να ακολουθήσουν τα υπογραφέντα στα Μνημόνια Συνεργασίας, ακολουθώντας συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για την υλοποίηση των συμπεφωνημένων υποχρεώσεων τους όπως αυτές διατυπώνονται στα Μνημόνια με στόχο την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...