Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Στασιμότητα στα μεγάλα έργα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ο ΣΕΒΕ

Στασιμότητα και σημαντικές καθυστερήσεις παρουσιάζουν τα μεγάλα έργα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης, όπως η Αλεξάνδρεια Ζώνη ή ο περιφερειακός πόλος καινοτομίας, καθώς χρόνια μετά την αρχική εξαγγελία τους, παραμένουν στα «χαρτιά», όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρης Λακασάς, μιλώντας σε εκδήλωση της γενικής γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, την Δευτέρα.

Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, ο κ. Λακασάς ανέφερε ότι ξεκίνησε με το φιλόδοξο όραμα για ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε «Silicon Valley» των Βαλκανίων, όμως έξι χρόνια μετά, έχει παραμείνει σε εμβρυακό στάδιο, με σημαντικές καθυστερήσεις σε όλα τα επίπεδα.

Αναφορικά με τον Περιφερειακό Πόλο Καινοτομίας Κ. Μακεδονίας, τόνισε ότι αποτελεί άλλο ένα φιλόδοξο πλάνο για την περιοχή, που ξεκίνησε με θετικές προοπτικές, αλλά έχει επίσης μείνει στα χαρτιά.

Από το βήμα της εκδήλωσης, ο κ. Λακασάς, ζήτησε -μεταξύ άλλων- απλούστερες διαδικασίες και αποφυγή γραφειοκρατίας για την έρευνα και έγκριση διπλάσιου προϋπολογισμού, από επόμενους κύκλους προγραμμάτων, όταν ένα σχήμα βιομηχανίας και ερευνητικού ινστιτούτου έχει αποδεδειγμένα θετικό αποτέλεσμα.

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι το 30% της αμοιβής για ένα έργο πρέπει να δίνεται με την απόδειξη ότι το προϊόν ή η υπηρεσία ικανοποίησε το πόρισμα της έρευνας αγοράς και παράγει προστιθέμενη αξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...