Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Συρρικνώνεται το spread στα ομόλογα μετά τις δηλώσεις για παράταση στο δάνειο ΕΕ-ΔΝΤ

Το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για την αγορά ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών ομολόγων περιορίστηκε την Δευτέρα, μετά τα σχόλια του ΔΝΤ για ενδεχόμενη επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων από την Ελλάδα.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε την Κυριακή ότι εξετάζεται η επιμήκυνση ή αντικατάσταση των δανείων που έχουν δοθεί στην Ελλάδα, αν οι αγορές συνεχίσουν να ανησυχούν για την αναχρηματοδότηση του χρέους της χώρας.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για μια τέτοια κίνηση.

«Δεν είναι τίποτα το συγκλονιστικό, αλλά παρόλα αυτά είναι καλό που ακούστηκε», είπαν στο Reuters αναλυτές της Nomura.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, είπε Τότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσει το δάνειο της, εφόσον οι χώρες της Ευρωζώνης αποφασίσουν πρώτες να προχωρήσουν σε μία ανάλογη κίνηση.

Το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού συρρικνώθηκε κατά 27 μονάδες στις 740 μονάδες βάσης.

To κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) επίσης συρρικνώθηκε στις 695 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος ασφάλισης 10 εκατ. ευρώ έναντι αθέτησης πληρωμών υποχώρησε πλέον στα 695.000 ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του κ. Στρις-Καν, ήταν οι δηλώσεις που έκανε, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην Ουάσινγκτον, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι.

«Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που εφαρμόζεται με πολλούς τρόπους, σύμφωνα με την οποία το ΔΝΤ μετατρέπει βραχυπρόθεσμα προγράμματα σε μακροπρόθεσμα όταν παρατηρεί και κρίνει ότι τα βραχυπρόθεσμα προγράμματα εφαρμόζονται αποτελεσματικά. Αυτό είναι κάτι που θα δούμε πώς θα μπορούσε να δουλέψει, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...