Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Στον Κύπριο Χρ. Πισσαρίδη το Νόμπελ Οικονομίας

Νόμπελ Οικονομικών, το πρώτο για Κύπριο, κέρδισε φέτος ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, καθηγητής του London School of Economics (LSE). Ο κ. Πισσαρίδης μοιράζεται το νόμπελ με τους αμερικανούς Peter A. Diamond και Dale T. Mortensen.

Οι τρεις φετινοί νομπελίστες μελέτησαν τις αγορές που απαιτούν αναζήτηση πληροφοριών και τον ρόλο των πληροφοριών στις αγορές, ιδίως στην αγορά εργασίας.

Ένα από τα βασικότερα συμπεράσματα της έρευνάς τους, είναι πως τα αυξημένα επιδόματα ανεργίας, ενισχύουν την ανεργία. Ταυτόχρονα, τα μοντέλα τους διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην μελέτη του αντίκτυπου που έχει η οικονομική πολιτική των κρατών και η ρύθμιση των αγορών, στην οικονομία και δη την απασχόληση και το επίπεδο των μισθών. Τα μοντέλα τους μπορούν να αξιοποιηθούν και για την εξέταση άλλων αγορών, πέρα από αυτή της αγοράς εργασίας.

Η Καθημερινή επιθυμεί να συγχαρεί θερμότατα τον κ. Πισσαρίδη για την μεγάλη αναγνώριση του έργου του, που τον καθιστά τον πρώτο Κύπριο που λαμβάνει την ανώτατη αναγνώριση στον τομέα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...