Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Εισηγήθηκε απολύσεις και κοινοποίησε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον ΟΤΕ ο Π. Βουρλούμης

Την επιθυμία του να αποχωρήσει από το τιμόνι του ΟΤΕ εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγιώτης Βουρλούμης στη διάρκεια γεύματος εργασίας που παρέθεσε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους. «Επιθυμώ πάρα πολύ να αποχωρήσω από τον ΟΤΕ», τόνισε ο κ. Βουρλούμης σημειώνοντας ότι αυτό είναι το σωστό για τον ΟΤΕ, καθώς, όπως είπε, μεταβατικές καταστάσεις που παρατραβάνε είναι βλαβερές.

Σε ερώτηση για το πότε προσδιορίζει τον χρόνο αποχώρησής του ο κ. Βουρλούμης το προσδιόρισε μέχρι τέλος του χρόνου σημειώνοντας ότι πρέπει να δοθεί γρήγορα μια λύση και να τελειώνει αυτή η κατάσταση. Σημείωσε, τέλος, ότι υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των βασικών μετόχων του ΟΤΕ για το σχήμα που θα τον διαδεχθεί.

Ο επικεφαλής του οργανισμού υποστήριξε ότι πρέπει να μειωθεί άμεσα το εργασιακό κόστος και προσέθεσε ότι το ζήτημα θα τεθεί στις διαπραγματεύσεις με την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Ο κ. Βουρλούμης απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει νέα εθελούσια έξοδος και τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των απολύσεων με "ευπρεπείς αποζημιώσεις", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη νέα έκτακτη εισφορά τη χαρακτήρισε ως συνεχιζόμενη αφαίμαξη των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, που -όπως είπε- έχουν ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τη συντήρηση ενός υπερτροφικού δημοσίου τομέα.

Ο Παν. Βουρλούμης εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της ρυθμιστικής αρχής, λέγοντας ότι με τους χειρισμούς της καταστρέφεται ο ΟΤΕ, τον οποίο χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη και υγιέστερη επιχείρηση της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Παναγιώτης Βουρλούμης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και ο Γιώργος Ιωαννίδης, διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών αποφασίστηκε να παραπεμφθούν σε δίκη για το σκάνδαλο της Siemens. Το υπ' αριθμόν 1693/2010 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών παραπέμπει τον κ. Βουρλούμη καθώς και τον διευθυντή Τεχνικού Δικτύου του ΟΤΕ κ. Ιωαννίδη, με την κατηγορία της απιστίας από κοινού, που αφορά υπερτιμολογημένες συμβάσεις που είχε υπογράψει ο ΟΤΕ το διάστημα 2003-2007 με εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Siemens και η Intracom. Σύμφωνα με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το τίμημα στις συμβάσεις αυτές (130 εκατ. ευρώ) ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό, στο οποίο είχε καταλήξει η Διεύθυνση Διαχείρισης και Συντήρησης Δικτύων του ΟΤΕ (είχε δικαιολογήσει τα μισά).
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...