Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΔΟΕ: Περισσότερα από 2 δισ. το λαθρεμπόριο καυσίμων

Σε περισσότερα από 2 δισ. ευρώ ανέρχεται το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτίμηση του ειδικού γραμματέα ειδικών ελέγχων (ΣΔΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), το εν λόγω ποσό είναι διπλάσιο από το ύψος του ποσού που δαπανούσε το ελληνικό κράτος για το δώρο των Χριστουγέννων, το οποίο περικόπηκε.
Σύμφωνα με τον κ. Καπελέρης, οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές, πραγματοποίησαν ελέγχους, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν κρούσματα λαθρεμπορίας στις περίπου 9.000 φορτώσεις βυτίων, που πραγματοποιήθηκαν προς τη Βουλγαρία, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τους πρώτους μήνες του 2010.
Προς το παρόν, πάντως, η ελληνική πλευρά τελεί εν αναμονή των στοιχείων που θα παράσχουν οι βουλγαρικές αρχές, ώστε κατόπιν συνδυασμού των συμπερασμάτων που παρέχουν οι δύο χώρες, να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...