Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Διμερείς συναντήσεις ΥΦΥΠΕΞ κ. Σ. Κουβέλη με Άραβες υπουργούς

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης είχε σειρά επαφών με υπουργούς παραγωγικών υπουργείων της Λιβύης, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου και της Συρίας στο περιθώριο των εργασιών του 3ου Αραβοελληνικού Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΥΠΕΞ με σκοπό την προώθηση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας με τον αραβικό κόσμο, στο πλαίσιο της συντονισμένης αναπτυξιακής προσπάθειας που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση.
Εντός αυτού του πνεύματος πραγματοποιήθηκαν οι συνομιλίες του ΥΦΥΠΕΞ κ. Σπύρου Κουβέλη με τον Υπουργό Υποδομών της Λιβύης κ. Ματούκ Μοχάμεντ Ματούκ. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε συνέχεια των επίσημων επισκέψεων, του Πρωθυπουργού αλλά και του ιδίου του κ. Κουβέλη τον περασμένο Ιούλιο στην Τρίπολη.
Οι δύο πλευρές μάλιστα προετοιμάζουν τη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή (ΜΔΕ) που θα λάβει χώρα στην Τρίπολη τον Οκτώβριο, με αντικείμενο θέματα  αποφυγής διπλής φορολογίας, προστασίας των επενδύσεων και διευκόλυνσης στον τομέα των θεωρήσεων για διπλωμάτες και επιχειρηματίες.
Παράλληλα, προχωράει με γρήγορους ρυθμούς η συνεργασία στον τομέα της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με την κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου, καθώς και η συνεργασία στη διαχείριση υδάτινων πόρων και απορριμμάτων.
Επίσης, Μικτή Διυπουργική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του χρόνου και με την Αίγυπτο, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο ΥΦΥΠΕΞ με τον Υφυπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου κ. Μαμντούχ Μουσταφά. Βασικοί τομείς που εξετάσθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν η ενέργεια, οι μεταφορές και η επενδυτική συνεργασία.
Τέλος, ο κ. Κουβέλης είχε συναντήσεις με τον Υπουργό – αρμόδιο για θέματα ηλεκτρικής ενέργειας της Συρίας κ. Αχμεντ Κουσάι Καγιάλι και με τον Υπουργό Οικονομίας των ΗΑΕ, σουλτάνο Μπιν Σαιντ Αλ Μανσούρι, με στόχο την περαιτέρω προώθηση των επενδυτικών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με τις αραβικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...