Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, σταθεροποιητικά η Γουόλ Στριτ


Στο κόκκινο σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Τρίτη, όπου οι επιχειρηματικές ειδήσεις επισκίασαν τις επιτυχημένες εκδόσεις ευρωπαϊκών ομολόγων (Ισπανία, Ολλανδία και Ελλάδα).

Με το βλέμμα και στη συνεδρίαση της Fed κύλησαν οι συνεδριάσεις στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και τα πρόσημα στη Γουόλ Στριτ ήταν τελικά ανάμεικτα, με τον Dow Jones να σημειώνει οριακή άνοδο.

Στην Ευρώπη, η πρόβλεψη της Deutsche Bank ότι η εξαγορά της Postbank θα οδηγήσει σε αρνητικό έδαφος τους ισολογισμούς της το τρίτο τρίμηνο έριξε τη μετοχή της κατά 4,5%.

Xαμηλότερα και η μετοχή της Nokia, η οποία καθυστερεί στο «λανσάρισμα» του Ν8.

Στη Νέα Υόρκη, η κεντρική είδηση της ημέρας ήταν η δήλωση «ετοιμότητας» της Fed να επέμβει αν χρειαστεί.

Η πτώση της μετοχής της JPMorgan οδήγησε χαμηλότερα το μέσο όρο της μεταβολής των μετοχών χρηματοπιστωτικών στη Γουόλ Στριτ.

Ενισχυμένες οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών (με πρώτες τις UAL, Continental) εξαιτίας των εκτιμήσεων για σημαντική ενίσχυση κερδών το τρίτο τρίμηνο.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με υποχώρηση 0,3% και ο CAC40 στο Παρίσι με πτώση 0,1%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,5%.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 10.761,03 μονάδες με οριακή άνοδο 0,07%ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,28%. Ο S&P500 έκλεισε με πτώση 0,26%.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...