Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ετοιμάζει νέες επενδύσεις η COSCO


Έτοιμος για νέες επενδύσεις, ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, εμφανίζεται και ο κινεζικός επενδυτικός κολοσσός της COSCO. Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Γουέν Ζιαμπάο, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και επιτελείς του κινεζικού ομίλου, φθάνουν σε μια εβδομάδα στην Αθήνα, και στον κύκλο επαφών που θα έχουν με τον πρωθυπουργό, αλλά και στελέχη τής ελληνικής κυβέρνησης, θα διατυπώσουν την πρόθεσή τους να επεκτείνουν την επενδυτική τους δραστηριότητα στην Ελλάδα, την οποία θεωρούν πύλη εισόδου στις ευρωπαϊκές αγορές.
Στην επενδυτική ατζέντα της COSCO βρίσκεται η κατασκευή τού εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, έργο συνολικού κόστους 150 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διεκδικήσει στον διαγωνισμό από κοινού με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.
Επιπλέον σχεδιάζουν πρόταση 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή τού νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης και, παράλληλα, προγραμματίζουν να χρηματοδοτήσουν με 500 εκατομμύρια ευρώ τις εργασίες για τον εκσυγχρονισμό τής προβλήτας 2 και την κατασκευή τρίτου λιμενοβραχίονα στο λιμάνι τού Πειραιά.
Την ίδια ώρα, μετά τη συμφωνία μαμούθ με το Κατάρ για επενδύσεις- μαμούθ ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ στη χώρα μας, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επενδυτών φαίνεται να προσελκύει η περιοχή του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, με σχέδια για ξενοδοχεία έξι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...