Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΟΤΕ ζητάει αποζημιώσεις από τη SIEMENS



Siemens logo
Image via Wikipedia
Σχετικά με την επιστολή που, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, εστάλη από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens προς τους ειδικούς ανακριτές, ο ΟΤΕ δηλώνει τα εξής:
Η Διοίκηση που ανέλαβε το 2004 είναι η μόνη που προσπάθησε να ρίξει φως στα σκάνδαλα που κατά το παρελθόν ταλάνιζαν τον ΟΤΕ.
Ήδη, από τις αρχές του 2008, ο ΟΤΕ έχει ενάγει τη Siemens στα γερμανικά δικαστήρια, ζητώντας αποζημίωση, καθώς και τα ονόματα των στελεχών του που τυχόν δωροδοκούσε.
Από ότι είναι γνωστό, ο ΟΤΕ είναι ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα που έχει κινηθεί τόσο εναντίον της Siemens όσο και εναντίον πρώην στελεχών του.
Προξενεί κατάπληξη η επιστολή της Εξεταστικής Επιτροπής ότι όλα αυτά αποτελούν «παραλείψεις».
Επίσης, κατά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens, η παρούσα Διοίκηση του ΟΤΕ έθεσε στη διάθεση της Επιτροπής όλα τα μέσα, πλην των οικονομικών, ώστε να μπορέσει η ίδια, με επανέλεγχο που θα διενεργείτο, να διαπιστώσει εάν υπήρξαν παραλείψεις. Ο λόγος που ο ΟΤΕ δε δέχθηκε να αναλάβει τη δαπάνη για επανέλεγχο ήταν ότι μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν δυσπιστία για το κύρος των διενεργηθέντων ελέγχων, οπότε επικράτησε η άποψη ότι, εφόσον οι πραγματογνώμονες ημείβοντο από τον ΟΤΕ, τα πορίσματα θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν.
Ο ΟΤΕ συνεργάζεται πλήρως με τη Δικαιοσύνη περιμένοντας να λάβει επίσημη γνώση του περιεχομένου της επιστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...