Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΟΤΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ FTSE4GOOD

Aerial view of Highways in the Maroussi suburb...Image via Wikipedia
Μεταξύ των κορυφαίων εταιριών στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας από όλον τον κόσμο 


Ο ΟΤΕ κρίθηκε εκ νέου ότι πληροί τα κριτήρια παραμονής στους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες FTSE4Good. Οι δείκτες FTSE4Good, που έχουν δημιουργηθεί από τον διεθνή οργανισμό διαχείρισης χρηματιστηριακών δεικτών FTSE, αποτελούν σημείο αναφοράς για τους επενδυτές που επιθυμούν να έχουν στοιχεία ως προς την εταιρική υπευθυνότητα της εταιρίας που ενδιαφέρονται να επενδύσουν.

Ο ΟΤΕ αποτελεί μια από τις μόλις 275 εταιρείες στην Ευρώπη του δείκτη FTSE4GOOD EUROPE BENCHMARK INDEX. Κατά την πρόσφατη αξιολόγηση δεν εντάχθηκε καμία νέα εταιρεία από την Ελλάδα, ενώ ο ΟΤΕ παραμένει μια από τις ελάχιστες ελληνικές εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται.

Η αξιολόγηση πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο και λαμβάνονται υπόψη περιβαλλοντικά κριτήρια αλλά και παράμετροι όπως η προώθηση του διαλόγου, της διαφάνειας και της αξιοπιστίας, καθώς και η δέσμευση της Διοίκησης για τη διασφάλιση της υπεύθυνης εταιρικής πρακτικής.

Στους δείκτες κοινωνικής υπευθυνότητας FTSE4Good εντάσσονται κορυφαίες εταιρίες από όλον τον κόσμο, που διακρίνονται για την υψηλή ευαισθησία τους σε θέματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιβαλλοντικής πολιτικής και εποικοδομητικών σχέσεων με όλους τους κοινωνικούς εταίρους.

Τα κριτήρια ένταξης στους δείκτες FTSE4Good εξελίσσονται διαρκώς, απαιτώντας συνεχή βελτίωση στις περιβαλλοντικές πρακτικές και σχέσεις με τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου μια εταιρεία να ενταχθεί ή να διατηρηθεί στους δείκτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ συμπεριλήφθη για πρώτη φορά στους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες FTSE4Good το 2008. Έκτοτε, σε κάθε αξιολόγηση, ανανεώνει την παραμονή του.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...