Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Τροποποιήσεις στην περαίωση ζητούν οι εξαγωγείς



Σειρά προτάσεων στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την περαίωση κατέθεσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.Αφού επισημάνει ότι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ο ΠΣΕ ζητεί -διά της προέδρου του κ. Χριστίνας Σακελλαρίδη- «να μην τιμωρούνται οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν αυξημένες εξαγωγές τη δεδομένη κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία».Πιο αναλυτικά ο ΠΣ ζητεί:
α) Ο συντελεστής πολλαπλασιασμού στα δηλούμενα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων που προέρχονται από εξαγωγές, ενδοκοινοτικές συναλλαγές, επανεξαγωγές και γενικά εξωστρεφή δραστηριότηταν να καθοριστεί το πολύ στο ήμισυ του γενικού συντελεστή, ήτοι στο 1% αντί του 2%. Η καθιέρωση αυτού του συντελεστή θα αποτελέσει πρόσθετο κίνητρο συμμετοχής των εξαγωγικών επιχειρήσεων στις ρυθμίσεις του νέου νόμου.
β) Να εξαιρούνται οι εξαγωγικές επιχειρήσεις από τον πολλαπλασιαστή με συντελεστή προοδευτικότητας ανάλογα με τα ακαθάριστα έσοδα. Η εν λόγω προσαύξηση, αν εφαρμοστεί στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ουσιαστικά αποδυναμώνει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και γενικά «τιμωρεί» επιχειρήσεις που πραγματοποιούν αυξημένες εξαγωγές και άρα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.Σύμφωνα με την κ. Σακελλαρίδη, «πέραν της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των ρυθμίσεων του νέου Νόμου, οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις θα αποτελέσουν και κίνηση ισχυρού συμβολισμού για την ανάδειξη της εξωστρέφειας ως βασικού πυλώνα στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο της ελληνικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...