Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Σε νέα ύψη ο χρυσός

Σε νέο ρεκόρ εκτινάχθηκε η τιμή του χρυσού, ενώ το ασήμι βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 30 ετών, αντικατοπτρίζοντας την στροφή των επενδυτών στην «ασφάλεια» των τοποθετήσεων σε πολύτιμα μέταλλα, αλλά και λόγω των συνεχιζόμενων πιέσεων που δέχεται το δολάριο.

Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού ξεπέρασε τα 1.300 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το ασήμι βρέθηκε στα 21,612 δολάρια ανά ουγκιά, που είναι η υψηλότερη τιμή από το 1980.

Το αμερικανικό νόμισμα, είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο 5 μηνών έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, στα 1,3496 δολ. έναντι του ευρώ συνεχίζοντας την πτωτική πορεία που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας ποσοτικής χαλάρωσης.

Αργότερα βέβαια, το ενιαίο νόμισμα έχασε μέρος από τα κέρδη του. Αναλυτές κάνουν λόγο για κατοχυρώσεις κερδών υποχωρώντας στα 1,3445 δολ., ενώ και η υποβάθμιση της Anglo Irish Bank από την Moody'Αs συνέβαλε καθώς επαναφέρει στο προσκήνιο τα προβλήματα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, που αντικατοπτρίζονται και στις έντονες πιέσεις που δέχονται τα ομόλογα Ιρλανδίας και Πορτογαλίας τις τελευταίες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...