Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Επιτόκιο 3,98% στα έντοκα γραμμάτια τριμήνου



Κεφάλαια ύψους 390 εκατ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους - ΟΔΔΗΧ. 

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,98%.Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,874 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 6,25 φορές.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010.

Οπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 90 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010, στις 12μ.μ.Σημειώνεται ότι δεν δόθηκε καμία προμήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...