Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

1.000 Ελληνες με ύποπτες καταθέσεις στο εξωτερικό

Σε πάνω από δύο δισ. ευρώ τον χρόνο υπολογίζεται ότι ανέρχεται το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη. Παράλληλα, το ΣΔΟΕ έχει ήδη διερευνήσει κάποιες από τις περιπτώσεις της λίστας των περίπου 1.000 Ελλήνων, που έχουν «ύποπτες» καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικού. Ωστόσο, το πλήρες ξεκαθάρισμα της υπόθεσης απαιτεί χρόνο. Στον εντοπισμό των παραβατών βοηθάει και το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελίας φορολογικών παραβάσεων 1517, που έχει συστήσει το υπουργείο, το οποίο- σύμφωνα με τον κ. Καπελέρη- έχει δεχτεί πάνω από 15.000 καταγγελίες.

Στο μεταξύ, και σε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές, το ΣΔΟΕ εντείνει τους ελέγχους του ώστε να διαπιστώσει τυχόν κρούσματα λαθρεμπορίας στις περίπου 9.000 φορτώσεις βυτίων που πραγματοποιήθηκαν προς Βουλγαρία, στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τους πρώτους μήνες του 2010. Η ελληνική πλευρά τελεί εν αναμονή των στοιχείων που θα παράσχουν οι βουλγαρικές αρχές, ώστε να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος, δηλαδή πόσες από τις ποσότητες που φαίνεται ότι εξάγονται στα Βαλκάνια, στην πραγματικότητα δεν βγαίνουν ποτέ από τα σύνορα και καταναλώνονται στην εσωτερική αγορά. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Καπελέρη, περίπου 500 γιατροί, μόνο στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε κατόπιν ελέγχων ότι ενέχονται σε διάφορες φορολογικές παραβάσεις (π.χ., απόκρυψη φορολογητέας ύλης), ενώ η μακρά λίστα παραβατών περιλαμβάνει επίσης δικηγόρους και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες.

Μεζονέτα 280 τ.μ. δηλώθηκε... 36 τ.μ.

Σε ένα άλλο μέτωπο, αυτό που αφορά τις πισίνες, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν περισσότερες από 1.100 αδήλωτες στην Εφορία πισίνες, σε πρώτες κατοικίες και εξοχικά στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας. Επίσης διαπιστώθηκαν πολλές περιπτώσεις ακινήτων, το μέγεθος των οποίων είχε υποεκτιμηθεί κραυγαλέα όπως φάνηκε από την επεξεργασία των στοιχείων. Συγκεκριμένα, 220 υπεράκτιες εταιρείες στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή έχουν στην κατοχή τους ακίνητα, τα τετραγωνικά των οποίων είναι καθ΄ όλα πλασματικά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μεζονέτας 280 τετραγωνικών μέτρων, που δηλώθηκε... 36 τ.μ.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4594454

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...