Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόστιμα έως 10.000 ευρώ σε τράπεζες για το «όχι» σε δανειολήπτες

Πρόστιμα έως δέκα χιλιάδες ευρώ θα επιβάλουν στο εξής οι νομαρχίες στις τράπεζες που αρνούνται να παραλάβουν αιτήσεις και δημιουργούν προβλήματα σε δανειολήπτες, οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 

Την ανακοίνωση έκανε ο γενικός γραμματέας καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, μιλώντας απόψε για το σχετικό νόμο 3869/2010, σε ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. 

Ένα άλλο στοιχείο που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, είναι η δημιουργία «πιλοτικού δικτύου» σε όλη τη χώρα, για τη νομική στήριξη των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, με τη συνεργασία των Δικηγορικών Συλλόγων και των Καταναλωτικών Οργανώσεων.

«Πρόκειται για ένα οκτάμηνο πρόγραμμα, σε πρώτη φάση, που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης για την διοικητική μεταρρύθμιση, και θα βοηθήσει τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες να έχουν νομική στήριξη χωρίς δικηγορική αμοιβή», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...