Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, άνοδος στη Γουόλ Στριτ

Χαμηλότερα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τους δείκτες να πιέζονται ιδιαίτερα από τις μετοχές των εταιρειών ενέργειας. Άνοδος στη Νέα Υόρκή μετά τη «θετική» ανάγνωση των ανάμεικτων μακρο-οικονομικών στοιχείων της ημέρας.

Στην Ευρώπη, το φθηνότερο πετρέλαιο παρέσυρε τις μετοχές των ενεργειακών (όπως των
P, Total, StatoilHydro). Ενισχυμένη η μετοχή της Next μετά τα υψηλότερα κέρδη που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Χαμηλότερα, λόγω των φθηνότερων εμπορευμάτων και οι περισσότερες μετοχές των εταιρειών μετάλλων, με πρώτη την Rio Tinto.

Παρόμοιο η κίνηση και των περισσότερων μετοχών ενέργειας και εταιρειών μετάλλων και στη Νέα Υόρκη.

Τα κατώτερα των εκτιμήσεων στοιχεία μεταποίησης για τη Νέα Υόρκη επισκιάστηκαν από την άνοδο, για δωδέκατο μήνα σε σύνολο 14, της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ. Ενισχυμένες οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας και υπηρεσιών υγείας.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με υποχώρηση 0,22% και ο CAC40 στο Παρίσι με πτώση 0,5%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,21%.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 10.572,73 μονάδες με άνοδο 0,37% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,5%. Ο S&P500 έκλεισε με άνοδο 0,14%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...