Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αποκαλύψεις για «παιχνίδια» με θύμα το ευρώ

Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Wall Street Journal» για τα «παιχνίδια» πολιτικού γοήτρου και συμφερόντων, που έπαιζαν οι μεγάλες δυνάμεις της ευρωζώνης, εκθέτοντας τελικά σε κίνδυνο το ευρώ, πολύ προτού ξεσπάσει η κρίση στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει την ύπαρξη μυστικής ομάδας με την κωδική ονομασία «η λέσχη που δεν υπάρχει». Μέλη της θεωρούνται οι ηγεσίες της Γερμανίας, της Γαλλίας, αλλά και των Βρυξελλών. Σύμφωνα με την έρευνα, το ευρώ θα είχε διασωθεί, αν το Παρίσι και το Βερολίνο έγκαιρα είχαν στηρίξει ένα μηχανισμό στήριξης του ενιαίου νομίσματος.

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Γουολ Στριτ Τζόρναλ θα μπορούσε να είναι σενάριο πολιτικού "θρίλερ". Γιατί αποδεικνύει ότι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί έβαλαν το εγώ και την πολιτική τους επιβίωση πάνω από το κοινό νόμισμα, όταν ακόμα δεν ήταν αργά.

Από τότε που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέλαβε να αναβάλει την χρεοκοπία της Ουγγαρίας μέχρι που η Ελλάδα βρέθηκε στον καιάδα της χρεοκοπίας, η «Λέσχη που δεν υπήρχε» είχε αναλάβει να βρει μηχανισμό στήριξης για το ευρώ. Και όταν η Ελλάδα έγινε η αιτία για να κριθεί η μοίρα του ευρώ, Σαρκοζί και Μέρκελ έπαιζαν με το εγώ τους.«Στην μυστική επιτροπή για την διάσωση του ευρώ, ένας επικίνδυνος διχασμός», είναι ο τίτλος του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...