Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Σαουδική Αραβία: Η πιο σημαντική βιομηχανική επένδυση στην ιστορία του Ομίλου

Τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην ιστορία της πραγματοποίησε πρόσφατα η Air Liquide στη Σαουδική Αραβία. Ο Όμιλος ανακοίνωσε πρόσφατα την υπογραφή μακροχρόνιου συμβολαίου με τη Saudi Aramco, σύμφωνα με το οποίο η Air Liquide Arabie θα επενδύσει US $ 450 εκατ. (περισσότερα από € 350 εκατ.) σε δύο μονάδες παραγωγής υδρογόνου μεγάλης κλίμακας, συνολικής δυναμικότητας 300 000 Nm3 ανά ώρα.

Η νέα μονάδα θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί από το Τμήμα Engineering της Lurgi, θυγατρικής του Ομίλου, και υπολογίζεται να ξεκινήσει την λειτουργία της το 2014. Το νέο διυλιστήριο το οποίο θα ενσωματωθεί στην Εταιρεία Διύλισης της Ερυθράς Θάλασσας, θα διυλίζει σε ημερήσια βάση 400.000 βαρέλια αργού πετρελαίου.

Ο Pierre Dufour, Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής της Air Liquide, αρμόδιος για την ζώνη Μέσης Ανατολής, δήλωσε:«Το πρόγραμμα αυτό ενισχύει τη στρατηγική θέση και την ανάπτυξη του Ομίλου στην Μέση Ανατολή, περιοχή στην οποία εξελίσσουμε τις υποδομές μας στην παροχή βιομηχανικών αερίων, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις του τομέα της Ενέργειας, που αποτελεί έναν από τους μοχλούς ανάπτυξης του Ομίλου Air Liquide.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...