Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

"Ξεψαχνίζουν" 70 CD με καταθέτες του εξωτερικού

Έλληνες που είχαν καταθέσεις στο εξωτερικό και δεν δήλωναν τους τόκους που εισέπρατταν από αυτές, «πιάστηκαν» στα πράσα από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Οικονομικών παρέλαβε λίστες σε 70 CD από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με τους δικαιούχους τραπεζικών λογαριασμών που δεν πλήρωσαν τους αναλογούντες φόρους στη χώρα όπου τηρούνται οι λογαριασμοί, αλλά δεν τους εμφάνισαν ούτε στη φορολογική τους δήλωση. Ο αριθμός των δικαιούχων αυτών φθάνει περίπου τους 100.000.

Σημειώνεται δε ότι για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε το μέτρο να κληθούν Έλληνες πολίτες να πληρώσουν τους φόρους που αναλογούν σε τόκους καταθέσεων εξωτερικού που ποτέ δεν είχαν δηλώσει στην Εφορία.

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το υπουργείο έχουν προέλθει από επίσημη συναλλαγή του ελληνικού κράτους με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει και στην προχωρεί στην ηλεκτρονική καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων (κινητών και ακινήτων) όλων των Ελλήνων. Μετά την καταγραφή της εντός σχεδίου περιουσίας, αναμένεται τώρα να ολοκληρωθεί και το περίφημο «περιουσιολόγιο», ενώ η ΓΓΠΣ παίρνει στοιχεία από το υπουργείο Υποδομών για αποκτηθέντα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...